Kebab wołowy w picie
Sposób przygotowania:
Pitę rozgrzewamy w mikrofalówce lub na mocno rozgrzanej patelni z obu stron tak by napompowała się w środku. Kebab mrożony wsypujemy na patelnię i rozgrzewamy.
W tym samym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry a cebulę w półksiężyce. Do jogurtu wsypujemy odrobinę soli i pieprzu. Jeżeli ktoś lubi pikantny sos można włożyć jedną drobno posiekaną papryczkę chili.
Pitę otwieramy z jednej strony w taki sposób by powstała kieszonka. Z obu stron smarujemy przygotowanym sosem i wkładamy po kolei przygotowane warzywa. Na bokach układamy liście sałaty, plastry pomidorów i ogórków, czerwoną cebulę pokrojoną w półksiężyce oraz pokrojoną w paski paprykę.
Do tak przygotowanej bułki wkładamy połowę mięsa rozgrzanego na patelni. Można dodać odrobinę sosu jogurtowego.
Smacznego!
Składniki:
- 2 pity
- 400 g kebabu wołowego mrożonego
- 1 pomidor
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- Jogurt naturalny
- 1 świeży ogórek
- Sól
- Pieprz
- Papryczka chilli
- 1 sałata lodowa
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Samosa Kebab
Samosa Kebab Sposób przygotowania: Do miseczki siekamy kebab i dodajemy do niego jogurt grecki i posiekane liście szpinaku. Delikatnie solimy i pieprzymy. Ciasto filo kroimy w kwadraty. Na środku układamy przygotowany farsz. Ranty ciasta smarujemy roztrzepanym…
Nowo i Odlotowo
Panini z kebabem drobiowym
Panini z kebabem drobiowym Sposób przygotowania: Panini rozgrzewamy w opiekaczu grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. Kebab mrożony wsypujemy na patelnie i rozgrzewamy. W tym samym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry a…