Star wrap
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy sos pomidorowy do farszu. Do miseczki wkładamy dwie łyżki koncentratu pomidorowego, cztery łyżki przegotowanej wody, sól. pieprz, pół łyżeczki majeranku, oregano, czosnek granulowany, szczypta cukru, i jedna łyżeczka octu jabłkowego. Tak przygotowany sos mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
Na tortilli rozsmarowujemy porcję sosu. Układamy liście rukoli, plaster sera oraz mięso z kebabu.
Kromkę pieczywa moczymy w sosie i kładziemy na mięso. Następnie zawijamy ranty tortilli do środka, tak by uformować gwiazdę. Wkładamy do opiekacza grillowego na około 3 min i gotowe.
Smacznego!
Składniki:
- 2 tortille
- 2 kromki pieczywa tostowego
- 2 plastry sera topionego
- Koncentrat pomidorowy
- Bazyli suszona
- Majeranek
- Oregano suszone
- Ocet jabłkowy
- Cukier
- Czosnek granulowany
- 400 g kebabu
- Rukola
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Samosa Kebab
Samosa Kebab Sposób przygotowania: Do miseczki siekamy kebab i dodajemy do niego jogurt grecki i posiekane liście szpinaku. Delikatnie solimy i pieprzymy. Ciasto filo kroimy w kwadraty. Na środku układamy przygotowany farsz. Ranty ciasta smarujemy roztrzepanym…
Nowo i Odlotowo
Panini z kebabem drobiowym
Panini z kebabem drobiowym Sposób przygotowania: Panini rozgrzewamy w opiekaczu grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. Kebab mrożony wsypujemy na patelnie i rozgrzewamy. W tym samym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry a…