Rollo kebab
Sposób przygotowania:
Warzywa kroimy w cienkie plastry, cebulę w półksiężyce a paprykę w cienkie paseczki. Do jogurtu wsypujemy odrobinę soli i pieprzu. Jeżeli ktoś lubi pikantne sosy może wkroić jedną papryczkę chili.
Tortille rozgrzewamy w opiekaczu grillowym lub na gorącej patelni. Kładziemy na folii aluminiowej. Smarujemy wzdłuż sosem jogurtowym. Dodajemy sałatę oraz resztę warzyw, a na samą górę połowę rozgrzanego mięsa.
Zawijamy końcówkę placka do środka i rolujemy tortille. Zawijamy folię aluminiową i zabezpieczamy końcówkę.
Smacznego!
Składniki:
- 2 tortille
- 400 g kebabu
- 1 sałata lodowa
- 1 pomidor
- 1 papryka
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 1 świeży ogórek
- 1 czerwona cebula
- folia aluminiowa
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Samosa Kebab
Samosa Kebab Sposób przygotowania: Do miseczki siekamy kebab i dodajemy do niego jogurt grecki i posiekane liście szpinaku. Delikatnie solimy i pieprzymy. Ciasto filo kroimy w kwadraty. Na środku układamy przygotowany farsz. Ranty ciasta smarujemy roztrzepanym…
Nowo i Odlotowo
Panini z kebabem drobiowym
Panini z kebabem drobiowym Sposób przygotowania: Panini rozgrzewamy w opiekaczu grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. Kebab mrożony wsypujemy na patelnie i rozgrzewamy. W tym samym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry a…