Samosa Kebab
Sposób przygotowania:
Do miseczki siekamy kebab i dodajemy do niego jogurt grecki i posiekane liście szpinaku. Delikatnie solimy i pieprzymy.
Ciasto filo kroimy w kwadraty. Na środku układamy przygotowany farsz. Ranty ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Składamy i sklejamy tak by uformować trójkąty.
Rozgrzewamy olej. Pierożki wrzucamy do głębokiego oleju i smażymy na złoty kolor. Podajemy z dipami w zależności od upodobań.
Smacznego!
Składniki:
- 500 g kebabu wołowego lub drobiowego
- 2 sztuki ciasta filo
- Opakowanie jogurtu greckiego
- Opakowanie liści szpinaku
- Olej rzepakowy
- 1 jajko
- Dipy
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Pierogi drożdżowe z farszem
Pierogi drożdżowe z farszem z kebabu drobiowego lub wołowego Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy trzy szklanki mąki, jedno jajko, dwie łyżki oliwy z oliwek, dwie łyżki koncentratu pomidorowego, jedną płaską łyżeczkę suszonej bazylii. Powoli dodajemy ciepłą wodę a…
Nowo i Odlotowo
Panini z kebabem drobiowym
Panini z kebabem drobiowym Sposób przygotowania: Panini rozgrzewamy w opiekaczu grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. Kebab mrożony wsypujemy na patelnie i rozgrzewamy. W tym samym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry a…