Zaznacz stronę

Samosa Kebab

Trudność: 

Sposób przygotowania:

Do miseczki siekamy kebab i dodajemy do niego jogurt grecki i posiekane liście szpinaku. Delikatnie solimy i pieprzymy.

Ciasto filo kroimy w kwadraty. Na środku układamy przygotowany farsz. Ranty ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Składamy i sklejamy tak by uformować trójkąty.

Rozgrzewamy olej. Pierożki wrzucamy do głębokiego oleju i smażymy na złoty kolor. Podajemy z dipami w zależności od upodobań.

Smacznego!

Składniki:

  • 500 g kebabu wołowego lub drobiowego
  • 2 sztuki ciasta filo
  • Opakowanie jogurtu greckiego
  • Opakowanie liści szpinaku
  • Olej rzepakowy
  • 1 jajko
  • Dipy

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Pierogi drożdżowe z farszem

Pierogi drożdżowe z farszem

Pierogi drożdżowe z farszem z kebabu drobiowego lub wołowego Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy trzy szklanki mąki, jedno jajko, dwie łyżki oliwy z oliwek, dwie łyżki koncentratu pomidorowego, jedną płaską łyżeczkę suszonej bazylii. Powoli dodajemy ciepłą wodę a…

czytaj dalej

Nowo i Odlotowo

Panini z kebabem drobiowym

Panini z kebabem drobiowym

Panini z kebabem drobiowym Sposób przygotowania: Panini rozgrzewamy w opiekaczu grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. Kebab mrożony wsypujemy na patelnie i rozgrzewamy. W tym samym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry a…

czytaj dalej

RUN KEBAB
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN KEBAB
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone