Kebab w pieczywie

Trudność: 

Sposób przygotowania:

Chlebek rozgrzewamy w opiekaczu grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Kebab mrożony wsypujemy na patelnię i rozgrzewamy.

W tym samym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry a cebulę w półksiężyce. Do jogurtu wsypujemy odrobinę soli i pieprzu. Jeżeli ktoś lubi pikantny sos można włożyć jedną drobno posiekaną papryczkę chili.

Chlebek dzielimy na pół i otwieramy go w taki sposób by powstała kieszonka. Z obu stron smarujemy przygotowanym sosem i wkładamy po kolei przygotowane warzywa. Na bokach układamy liście sałaty, plastry pomidorów i ogórków, czerwoną cebulę pokrojoną w półksiężyce oraz paprykę pokrojoną w paski.

Do tak przygotowanej bułki na końcu wkładamy połowę mięsa rozgrzanego na patelni. Można dodać odrobinę sosu jogurtowego.

Smacznego!

Składniki:

  • 1 chleb do kebaba
  • 400 g kebabu drobiowego
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • Jogurt naturalny
  • 1 świeży ogórek
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryczka chilli
  • 1 sałata lodowa

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Nowo i Odlotowo

Star wrap

Star wrap

Star wrap Sposób przygotowania: Przygotowujemy sos pomidorowy do farszu. Do miseczki wkładamy dwie łyżki koncentratu pomidorowego, cztery łyżki przegotowanej wody, sól. pieprz, pół łyżeczki majeranku, oregano, czosnek granulowany, szczypta cukru, i jedna łyżeczka octu...

czytaj dalej

RUN KEBAB
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © [year]. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN KEBAB
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © [year].
Wszelkie prawa zastrzeżone