Samosa Kebab

Trudność: 

Sposób przygotowania:

Do miseczki siekamy kebab i dodajemy do niego jogurt grecki i posiekane liście szpinaku. Delikatnie solimy i pieprzymy.

Ciasto filo kroimy w kwadraty. Na środku układamy przygotowany farsz. Ranty ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Składamy i sklejamy tak by uformować trójkąty.

Rozgrzewamy olej. Pierożki wrzucamy do głębokiego oleju i smażymy na złoty kolor. Podajemy z dipami w zależności od upodobań.

Smacznego!

Składniki:

  • 500 g kebabu wołowego lub drobiowego
  • 2 sztuki ciasta filo
  • Opakowanie jogurtu greckiego
  • Opakowanie liści szpinaku
  • Olej rzepakowy
  • 1 jajko
  • Dipy

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Nowo i Odlotowo

Star wrap

Star wrap

Star wrap Sposób przygotowania: Przygotowujemy sos pomidorowy do farszu. Do miseczki wkładamy dwie łyżki koncentratu pomidorowego, cztery łyżki przegotowanej wody, sól. pieprz, pół łyżeczki majeranku, oregano, czosnek granulowany, szczypta cukru, i jedna łyżeczka octu...

czytaj dalej

RUN KEBAB
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © [year]. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN KEBAB
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © [year].
Wszelkie prawa zastrzeżone